Nyheter

Lagerrensning – Parfitböcker till paketpris

Litet förlag, litet lager, stora böcker. Vi skulle behöva hjälp att göra plats för den rätt tjocka ”Skäl och personer” som just kom från tryckeriet. Så just nu kan du beställa ”Parfitpaketet”, vilket är alla våra titlar av Parfit. Paketet innehåller alltså den senaste tegelstenen, och de två tidigare titlarna av Parfit vi gett ut,Fortsätt läsa ”Lagerrensning – Parfitböcker till paketpris”

Parfits klassiker ”Skäl och personer” hos tryckeriet

Äntligen ska allt vara klart och översättningen av Parfits moderna klassiker är just nu hos tryckeriet. Publiceringsdag är 1 januari 2023 men redan nu kan den som vill förstås boka upp sig för ett exemplar. På bilden ser du det lite knöliga provtrycket av omslaget. Här kan du läsa mer om boken.

Oväntat aktuell klassiker ute nu: Philippa Foot, ”Dygder och dilemman”

Äntligen har vi en ny bok ute. Och ännu en gång en modern klassiker. Vi talar om Philippa Foot med titeln ”Dygder och dilemman”, som innehåller några av hennes mest kända och viktigaste texter om moralfilosofi.  Det blev ju för övrigt en oväntat aktuell text vi ger ut nu. Visst, det är ju en klassiker,Fortsätt läsa ”Oväntat aktuell klassiker ute nu: Philippa Foot, ”Dygder och dilemman””

Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok

På söndag handlar Filosofiska rummet i P1 om Elizabeth Anderson och hennes bok ”Vad är poängen med jämlikhet?” som Ad hoc förlag har översatt och gett ut. I programmet hör man filosofen Lena Halldenius diskutera med nationalekonomen Andreas Bergh. Även bokens översättare, tillika förlagsmedarbetaren Hansson, var med på ett hörn. Här kan du lyssna påFortsätt läsa ”Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok”

Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla

Först ut blir boken som dessvärre är högaktuell, ”Ditt ansvar för klimatet: En moralfilosofisk essä”. Hur ska vi egentligen tänka om vår tids avgörande fråga? Har vi några skyldigheter, och i så fall vilka? Är det rimligt att tala om individuellt ansvar, eller är allt i sista hand en fråga om kollektiv? Är vår egoismFortsätt läsa ”Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla”

Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi

År 1912 publicerade Harold A. Prichard sin text ”Vilar moralfilosofin på ett misstag?”, och nu, lite mer än 109 år senare, har den kommit på svenska. Och dessutom som E-bok. Det trodde han nog inte, gamle Prichard. Essän finns att köpa hos näthandlarna till ett hyfsat pris. Harold Arthur Prichard (1871–1947) var White’s professor iFortsätt läsa ”Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi”

Laddar in …

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ oss

Få våra nyheter direkt till din mejl.