Nyheter

Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok

På söndag handlar Filosofiska rummet i P1 om Elizabeth Anderson och hennes bok ”Vad är poängen med jämlikhet?” som Ad hoc förlag har översatt och gett ut. I programmet hör man filosofen Lena Halldenius diskutera med nationalekonomen Andreas Bergh. Även bokens översättare, tillika förlagsmedarbetaren Hansson, var med på ett hörn. Här kan du lyssna påFortsätt läsa ”Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok”

Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla

Först ut blir boken som dessvärre är högaktuell, ”Ditt ansvar för klimatet: En moralfilosofisk essä”. Hur ska vi egentligen tänka om vår tids avgörande fråga? Har vi några skyldigheter, och i så fall vilka? Är det rimligt att tala om individuellt ansvar, eller är allt i sista hand en fråga om kollektiv? Är vår egoismFortsätt läsa ”Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla”

Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi

År 1912 publicerade Harold A. Prichard sin text ”Vilar moralfilosofin på ett misstag?”, och nu, lite mer än 109 år senare, har den kommit på svenska. Och dessutom som E-bok. Det trodde han nog inte, gamle Prichard. Essän finns att köpa hos näthandlarna till ett hyfsat pris. Harold Arthur Prichard (1871–1947) var White’s professor iFortsätt läsa ”Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi”

Elizabeth Andersons bok har kommit från tryckeriet

Äntligen kom leveransen, och lagret är nu smockfullt med fortfarande tryckpressvarma böcker. Så passa på att skaffa ditt exemplar hos nätbokhandlarna, från din bokhandel eller beställ direkt från oss på förlaget. ”Vad är poängen med jämlikhet?” är numera en modern klassiker och Elizabeth Anderson visar metodiskt, pedagogiskt och inte sällan underhållande på djupgående brister hosFortsätt läsa ”Elizabeth Andersons bok har kommit från tryckeriet”

Förlagets andra titel närmar sig – det blir en bok av Elizabeth S. Anderson

Nu börjar den ta form, förlagets andra titel. Det är några korrekturvändor kvar, sedan skickas allt på tryck. Förhoppningen är att få ut boken till den 11 juni. Förra gången gick allt lite snabbare än planerat, hoppas att det blir så även denna gång, men vi märker. Boken får titeln Vad är poängen med jämlikhet?Fortsätt läsa ”Förlagets andra titel närmar sig – det blir en bok av Elizabeth S. Anderson”

Böcker från tryckeriet

Så kom de äntligen från tryckeriet, kartongerna med Derek Parfits bok Jämlikhet eller prioritet? på svenska. Så nu är lagret fullt och boken finns till försäljning från och med i morgon, 15 april. Lite tidigare än planerat. Någon gång ska det vara åt det hållet också. Här kan du läsa mer om boken och läggaFortsätt läsa ”Böcker från tryckeriet”

Första boken till tryck i dag

Äntligen fick vi iväg ett slutgodkännande av Derek Parfits text Jämlikhet eller prioritet? och kan nu bara otåligt vänta på att böckerna ska komma från tryckeriet. Närsomhelst nu. Snart så…

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ oss

Få våra nyheter direkt till din mejl.