Nyheter

Oväntat aktuell klassiker ute nu: Philippa Foot, ”Dygder och dilemman”

Äntligen har vi en ny bok ute. Och ännu en gång en modern klassiker. Vi talar om Philippa Foot med titeln ”Dygder och dilemman”, som innehåller några av hennes mest kända och viktigaste texter om moralfilosofi.  Det blev ju för övrigt en oväntat aktuell text vi ger ut nu. Visst, det är ju en klassiker,Fortsätt läsa ”Oväntat aktuell klassiker ute nu: Philippa Foot, ”Dygder och dilemman””

Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok

På söndag handlar Filosofiska rummet i P1 om Elizabeth Anderson och hennes bok ”Vad är poängen med jämlikhet?” som Ad hoc förlag har översatt och gett ut. I programmet hör man filosofen Lena Halldenius diskutera med nationalekonomen Andreas Bergh. Även bokens översättare, tillika förlagsmedarbetaren Hansson, var med på ett hörn. Här kan du lyssna påFortsätt läsa ”Filosofiska rummet om Elizabeth Andersons bok”

Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla

Först ut blir boken som dessvärre är högaktuell, ”Ditt ansvar för klimatet: En moralfilosofisk essä”. Hur ska vi egentligen tänka om vår tids avgörande fråga? Har vi några skyldigheter, och i så fall vilka? Är det rimligt att tala om individuellt ansvar, eller är allt i sista hand en fråga om kollektiv? Är vår egoismFortsätt läsa ”Höstens första två böcker: en bok om klimatmoral, och sedan en till Parfit-pärla”

Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi

År 1912 publicerade Harold A. Prichard sin text ”Vilar moralfilosofin på ett misstag?”, och nu, lite mer än 109 år senare, har den kommit på svenska. Och dessutom som E-bok. Det trodde han nog inte, gamle Prichard. Essän finns att köpa hos näthandlarna till ett hyfsat pris. Harold Arthur Prichard (1871–1947) var White’s professor iFortsätt läsa ”Tredje titeln ute nu – Prichards klassiker om moralfilosofi”

Elizabeth Andersons bok har kommit från tryckeriet

Äntligen kom leveransen, och lagret är nu smockfullt med fortfarande tryckpressvarma böcker. Så passa på att skaffa ditt exemplar hos nätbokhandlarna, från din bokhandel eller beställ direkt från oss på förlaget. ”Vad är poängen med jämlikhet?” är numera en modern klassiker och Elizabeth Anderson visar metodiskt, pedagogiskt och inte sällan underhållande på djupgående brister hosFortsätt läsa ”Elizabeth Andersons bok har kommit från tryckeriet”

Förlagets andra titel närmar sig – det blir en bok av Elizabeth S. Anderson

Nu börjar den ta form, förlagets andra titel. Det är några korrekturvändor kvar, sedan skickas allt på tryck. Förhoppningen är att få ut boken till den 11 juni. Förra gången gick allt lite snabbare än planerat, hoppas att det blir så även denna gång, men vi märker. Boken får titeln Vad är poängen med jämlikhet?Fortsätt läsa ”Förlagets andra titel närmar sig – det blir en bok av Elizabeth S. Anderson”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Följ oss

Få våra nyheter direkt till din mejl.